AESSM  
       Protectia Muncii

Consultanta pentru cercetarea accidentelor de munca cu incapacitate temporara de munca, īn conformitate cu art.27 alin. (1) din Legea protectiei muncii nr. 90/1996, republicata, si pentru īntocmirea dosarului de cercetare.

Accidentul de munca reprezinta vatamarea violenta, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc īn timpul procesului de munca sau īn īndeplinirea īndatoririlor de serviciu, indiferent de natura juridica a contractului īn baza caruia se desfasoara activitatea si care provoaca incapacitate temporara de munca (ITM) de cel putin 3 zile, invaliditate ori deces.

Accidentul care produce ITM determina īntreruperea activitatii angajatorului pe o anumita perioada, cu o durata de cel putin 3 zile calendaristice consecutive, confirmata prin certificat medical ca fiind urmare a accidentului produs.

Accidentul care a antrenat ITM se cerceteaza de catre persoana juridica la care este angajata victima si se comunica īn maximum 48 de ore de la data producerii. Īnregistrarea accidentelor de munca si a incidentelor periculoase se face īn baza procesului verbal de cercetare de catre persoana juridica la care s-a produs evenimentul.

 

 
© SigurantaMuncii.ro
For comments, suggestions or other information please visit our contact page.


Termeni si conditii >  |  Confidentialitate >